Bezpečnost v naší domácnosti

Categories:

Kuchyněnení zrovna bezpečné místo, proto její funkčnosti věnujte nejvíce času. Kromě všech bezpečnostních pojistek pro dětí, si rovněž dejte pozor na pánve na sporáku. Vždy dejte držáky tak, abyste o ně náhodně nezavadili. Tuk na pánvi se lehce vznítí, pokud se vzdálíte a zapomene pánev odstavit. Utěrky nikdy nenechávejte u sporáku, když na něm vaříte. Dbejte na to, aby vaše nože byly ostré. Na tupé nože víc tlačíte a zranění je horší. Horké nápoje nedávejte na okraj pracovní desky stolu. Lehce je třeba loktem shodíte. Věci každodenní potřeby neukládejte příliš vysoko. Těžké vybavení nedávejte moc nízko, mohou to odnést záda. Na práci musíte dobře vidět. Nenechávejte na podlaze ležet šňůry od elektrospotřebičů, lehce o ně zakopnete. Koberečky na podlaze musí mít ze spodní strany povrch, který přilne k podlaze.
hrnec na sporáku
 
Obývák je místem, kde se všichni potkáváte a máte se tam cítit dobře. Nepěstujte v květináčích jedovaté rostliny, pokud máte děti a volně pobíhající zvířata. Pokud máte krb, nezapomeňte na bezpečnostní mřížku. Stolek bude bezpečnější, když nebude mít ostré hrany. Nepokládejte na televizor vázy s vodou a květináče, které zaléváte. Velké lampy dejte do klidnější části pokoje.
 
Předsíň nebývá moc prostorná. Zbavte se všeho, co tam nezbytně nepotřebujete. Měli byste tam bezpečně projít s velkým nákupem. Pozor dejte na elektrické šňůry na podlaze a shrnutý koberec či nevhodně otevřené prosklené dveře v průchodové zóně.
 kuchyňské nože
Ložnice a dětský pokoj musí jít snadno větrat, nechte si přístup k oknu volný. V ložnici dávejte svíčky jen tam, kde je neshodíte a kde v klidu dohoří, pokud usnete.  Dětský pokoj vybavte nábytkem bez ostrých hran. Osvětlení by mělo být pevně připevněné ke stropu nebo ke stěnám, volně stojící lampy nejsou vhodné. Odstraňte překážky v blízkosti radiátoru a do volných rohů dejte úložné boxy, kam jdou snadno uklidit věci, které překáží na podlaze. Nedávejte hračky na horní police, nechte je dětem přístupné z podlahy.