Kde se vám doma hodí sáčky se zipem

Categories:

V kuchyni

Jsou hospodyňky, které na sáčky se zipem nedají dopustit a skladují v nich potraviny trvanlivé i ty, co rychle podléhají zkáze. Sáčky mohou být uložené v regálu kuchyňské linky, ve spíži, v chladničce i v mrazáku. Podstatné je, že vůbec nezáleží na tvaru a skupenství uchovávaných potravin, a stejně tak na teplotě skladování. Polyetylen dobře snáší silné mrazy, jediným omezením je vysoká teplota nad 80 stupňů Celsia, kdy se již začíná deformovat a poškozovat jeho vnitřní struktura.

zelený hrášek

V dětském pokoji

Před staletími měly venkovské děti hraček tak málo, že by se daly počítat na prstech jedné ruky. Většinou šlo o panenky či figurky ze slámy nebo ze dřeva a dobové modely dřevěného nábytku a textilních bytových doplňků. Dnes můžeme dětem nabídnout mnohem víc a mimo jiné i stavebnice a skládačky puzzle. Když ztratíte jen několik dílů skládačky, nebude vám k ničemu. Využijte sáčků se zipem, spoj je natolik pevný, že se samovolně nerozpojí, a hračky budou uvnitř bezpečně ukryté.

hromádka mouky

Na zahradě

Do zip sáčků lze bez problémů ukládat semena rostlin na sadbu a každý z nich se vyplatí pěkně popsat. Mimo jiné lze takto uchovávat i sypká či tekutá hnojiva, substráty, písek, vápenec, mulčovací kůru, zeolit a další zahrádkářské potřeby. V případě semen však dbejte na to, aby byla uvnitř dostatečně proschlá a nedržela se v sáčcích plíseň.

V dílně

V dílně se hodí každý centimetr prostoru navíc a k tomu vám sáčky se zipem dopomohou. Ušetří mnohem víc místa, než dózy, krabice či plechovky, zejména pokud jde o skladování sypkých či polotekutých hmot, např. sádry, tmelů, cementu, vápna, betonové a štukové směsi, některých nátěrových hmot a lepidel.

Na cestách

Na výletech vlakem, autobusem či autem nebo na dovolenkových pobytech jsou sáčky se zipem vítaným pomocníkem vzhledem k jejich nízké hmotnosti a zanedbatelnému objemu. Hodí se pro ukládání špinavého prádla, hygienických potřeb a různých drobností ve všech typech zavazadel.